Matau, reikia papasakot istoriją smulkiau.
tiems, kam dar tik 5-tą bėgį išmetinėja - dar gali nieko baisaus ir nebūti, tiesiog GALBŪT greičių dėžėj pradėjo trūkti tepalo, kuris pro kažkur išbėga (pas mane buvo trūkus guma).
Kas durniausia, kad savaitę prieš visas tas nesąmones vienam garaže keičiau variklio tepalus, bet keitikas pasitaikė nevykęs - tepalus keitė net neatsisukęs plastikinės variklio dugno apsaugos. Jei būtų ją nusiėmęs ir užmetęs akį į greičių dėžę, turbūt būtų pamatęs, kad pro kažkur tepalai iš jos bėga. Jau nekalbant apie tai, kad būtų tiesiog atsisukęs gr.dėžės varžtą ir patikrinęs ten tepalo lygį.
O po savaitės man sudegė gr. dėžė. Važiavom į kelionę. Kol išvažiavom iš miesto, jokių išmetinėjimų nebuvo ir viskas atrodė normaliai. Autostradoje vėl prasidėjo išmetinėjimai. Jie dažnėjo. Užsukom į Raseinius, tikėjausi kažkas dirbs, pažiūrės. Buvo birželio šeštadienis, jau kokia 13-14 val. Beieškant dirbančių servisų, pradėjo darytis įdomybės gr. dėžėj - garsai baisėjo ir garsėjo... Atsimenu, kad galop net ir ant laisvo bėgio džeržgė, nutildavo tik išmynus sankabą.
Raseinių meistriukai dar net vairo stiprintuvą buvo pradėję dėl kažko įtarinėt. Žodžiu nakčiai mes palikom savo RL Raseiniuose, o kitą dieną dar reikėjo parsirast Kaunan.
Bandant tempti, garsai dėžėj buvo baisūs, nutildavo tik išmynus sankabą. Buvo pabandyta važiuoti ant visų bėgių. 4-tas bėgis veikė "normaliausiai" - taip ir parvažiavom 100km tiesiai į servisą.
O RL pas mus ta gudresnė - 2.0 16v 102kW, kaip neretai meistrai išsireiškia "volvinė". taip kad šansai rasti kitą dėžę per dieną-kitą praktiškai yra nuliniai. Tai ir tekino visus "sudegusius" krumpliaračius. Man atrodo, kad tik tas 4-tas ir buvo likęs dar vartotinas. Taigi servise ir palikta kažkur 1800 Lt (nuėmimas+uždėjimas+tekinimai+ rinkimai+tepalai), plius dar pirktas diskatorius (ar kaip jis ten vadinasi) už 165 Lt.
Davė 5 mėn garantiją. Važiuoju jau 10

Tikiuosi, dar veš...
Manau, kad man remontas pasiteisino. Greičiau viskas pasidarė + aiškiau, su kuo važiuoji, nes kita dėžė ar kita mašina = vėl loterija.
MORALAS: nepamiršti/netingėti periodiškai tikrinti gr. dėžės tepalų.