Taigi, jau kuris laikas su tuo kariauju. Ateini ryte, užsivedi mašiną. Stovi stabiliai 1000rpm. Nesvarbu ar dujos ar benzinas. Kadangi dujų padavimas pirmos kartos, tai varžtais viskas reguliuojama. Bet kažkaip tą 1000rpm palaiko net ant dujų. Pavažinėji, mašina apšyla ir tada apsukos laisvos stabiliai laikosi ~800rpm. Bet kai apšyla, atsiranda efektas, kad pvz stabdai... prie sankryžos sustoji. Staigiai apsukos krenta iki 500-600, tada jaučiasi vibracija ir vėl atsistato 800. Tuo metu iš duslintuvo pasmirsta nesudegusiu kuru. Kol mašina šalta - viskas idealu. Stabdai, apsukos tvarkingai laikosi. Kai buvau sulaužęs duslintuvą tai stabdant sugebėdavau net užgesti.

Galvojau... duslintuvas - pasikeičiau viską. Žvakės rudenį pirkau - ne. Laidai tikrinti - atrodo gyvi. Dangtelis, skriejikas keisti - tvarka. Tepalai nauji - nieko. Oro, kuro filtrai nauji. Vandens pompa pakeista, aušinimo skystis nedingsta jau 2 mėnesiai nė lašelio, tai įtariu kad žiedai neleidžia.
Juokingiausia, kad tas pats efektas pasireiškia su apsukomis kai stovėdamas imi stabdį maigyti. Apsukos krenta mažiau, bet iš duslintuvo pasijunta nesudegusio kuro kvapas. Galvojau variklio pagalvė nelaiko ir kratosi variklis. Pakeitė apatinę pagalvę - nieko. Viršutines žiūrėjo, sakė gyvo is sveikos.
Dar galvoju babyną pasikeist, kad elektra būtų ideali, bet kadagi pas mane babyna tik viena... Turbūt ne dėl jos čia. Žvakes tikrinau, 3 žvakės gražiai atrodo. Tokios šiek tiek rusvos, viena berods 3 cilindro tarsi per liesu mišiniu maitinama. Išsiskiria iš visų. Dar pasebėjimas, kad padirbus varikliui išsukant žvakes srėgiai šiek tiek tepaluoti, bet ant pačios žvakės jokių žymių nėra.
Vis ieškau kur patikrnti kompresiją, bet vis servisuose nenori to daryt kažkodėl.

Pats kompresmetro nerandu kur pirkt.
Apie mane: - mano darbas, - mano hobis, o - pašaukimas.