masinos pirkimas yra loterija. taciau pastebejau, kad dazniausiai reikia pirkti pagal ta Meile is pirmo zvilgsnio. bent jau man tai pasiteisina.
teises issilaikiau, bet kazkaip pinigu neturejau masinai, o pirkti uz 2000 lt ir pan., na - ka ten nupirksi, lavona.
taciau karta tevu pazistamas atvaziavo su nauja masina ir pasigyre, va nusipirkau. masina aisku sena, 1993 metu, Fordas. bet nezinau kodel, bet kazkaip prilipo ji man, toki net pavyda pajutau, kad va nusipirko, ir taip kazkaip viduj kazkas sukirbejo. na bet neparduos gi jis. ir taip pasimirso. na tas pazistamas jau senas buvo, neilgai pasidziauge ta masina, kokias 2 savaites tik. ir kai suzinojau, net nesvarciau, is kart skambinau jo sunui, ar parduos masina. Tai sutiko parduoti. net netikrinome servise ar viskas ten ok ir pan. Tuo labiau uz 2000 lt nelabai ir tikejau kad bvus viskas ok, bet kazkodel rizikavau. ir va jau 3 metai, bet jokiu problemu (tris kart pabelsiu), salciausia ziema is pirmo karto uzsiveda, paverdus buvo gal tik pora kartu ir tai visada paveda salia namu ir salia autoserviso, tarsi zino kur sugesti. bet kaip uz 2000 lt tai tirkai apsimokejo. viena beda - vaziuotu dar 100 metu, deja ziauriai rudyja.... vien delto teks keisti ir aisku nera oro pagalviu.
Ir kadangi tai pirma mano masina, tai man labai gaila ieskoti kitos, nes nu kaip dabar ja atiduosi ar parduosi... kiti juokiasi, sako tu su savo masina kaip su gyvu daiktu, bet kad man jis toks ir yra. kartais ir atrodo kad taip yra. pamenu du atvejus, tokius gan mistiskus. vaziuoju i aikstele. zinau kad ten buna gan daug masinu, na bet gal rasiu kokia vieta. suku i aisktele, masina uzgesta. uzvedu, pariedu atgal, dar karta suku, vel uzgesta. spjoviau. galvoju na kitur vaziuosiu, tiesiai. pasukau tiesiai ir kuo puikiausiai nuvaziavau, ir pro sali ziuredama ziuriu - aikstele sausakimsa, bucviau ivaziavus, sunkiai beizvaziuociau, taip uzstatyta. masina tarsi jaute, kad ten nevaziuoti ir geso. nors paskui jokiu problemu nebuvo del gesimo.
kita karta vaziuoju tamsoje link sodu. aklina tamsa, nieko dorai nesimato. jungiuosi tolimas sviesas. pradeda masinos lempos nei is sionei is to mirkseti, vel ijungiu i artimas, ziuriu is salutinio kelio taksi atbulom vaziuoja. masina tarsi perspejo ana kad va as vaziuoju, atsargiai. nors aisku, tas mirksejimas ten man yra gedimas, nes kai jungiu tolimas daznai isvis uzgesta sviesos, bet tuomet toks sutapimas buvo, kad tiesiog mirksejo, nors taip iki tol ir net po to nepasitaike. nu ir galvok ar cia tokie lemtingi sutapimai ar masina tikrai "gyva", su charakteriu kaip sakoma.
dabar artimiausiu metu kaip ir planuoju renault laguna. Aciu dievui rinktis turguje neteks, nes isproteciau, nezinociau ka rinktis. bet kaip sakoma paveldziu nuo tevu, kai jie perka nauja, atiduoda man sena. tai vat taip ir nusprendziau nauja, kad butu oro pagalves ir pan., nes visgi mano forduka jau per daug rudys pradejo esti, gali paskui kilti problemu su technikine, o kisti pinigus jau ir neapsimoka.
Planuojama renault laguna 1, universalas man patiko dizainas. Gal nelabai patinka minksta pakaba, nes na per daug ji man minksta, nejauciu masinos, bet priprasiu. pamenu karta dave man ja pavairuoti, tai jauciausi tarsi skrisciau ar uz laivo sturvalo sedeciau, tiesiog ziauriai nejauciau kelio. atbuliniu aikstelej prisiparkuoti nesugebejau, pabijojau, nes visiskai nejutau nei masinos nei gabaritu. mano dabartine kieta masina, bet tokios man labiau patinka, ir tikrai kelioneje nepavargstu. manau didziausia itaka turi ne tiek tas minkstumas kietumas, kiek sedynes patogumas

jei nepatogu sedeti, niekas nepades. Turim ziguli dar, bet toks labai gerai islaikytas, sedynes mandros, bet su jomis net 30 km nuvaizuoti yra didziausia problema, nes pradeda skaudeti nugara. tuo tarpu su mano kieta masina, pravaziuoju 300 km ir nejauciu kad vaziavau.
Taigi dabar laukiu savo renault....