Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Auto naujienos, bandymai ir t.t

Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Pir Bir 30, 2014 8:17 am

Policijos departamentas primena, kad nuo liepos 1 d. įsigalioja saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimai, į kuriuos turėtų dėmesį atkreipti visi eismo dalyviai.

►Įstatyme atsiranda nauja sąvoka „motorinis dviratis“ (tai transporto priemonė, kuri turi ne mažiau kaip du ratus ir vidaus degimo variklį ar elektros variklį, kurių didžiausioji naudingoji galia ne didesnė kaip 1 kW, ir kurios didžiausiasis projektinis greitis ne didesnis kaip 25 km/val.).

► Taksi automobilių ir motociklų vairuotojai, kurie neblaiviais bus laikomi nuo 0,2 promilės.

► Vairuotojas, sustojęs tamsiuoju paros metu neapšviestame kelyje, išskyrus stovėti skirtas vietas, išlipęs iš motorinės transporto priemonės, privalės vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais – t. y. privaloma liemenė, o ne atšvaitas.

Šiame straipsnyje taip pat nustatyta motorinių transporto priemonių vairuotojams pareiga tikrintis sveikatą Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatytu periodiškumu.

► Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų, o išklausiusiems Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas arba raudonos šviesos žibintas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai, pritvirtinti prie ratų stipinų. Važiuodamas važiuojamąja kelio dalimi dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas. Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba kai blogas matomumas, dviračio priekyje turi degti baltas šviesos žibintas, o gale – raudonas šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Dviračio vairuotojai (keleiviai) iki 18 metų, važiuodami (vežami) keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmus. Vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą. T. y. važiuojant važiuojamąja kelio dalimi dieną privaloma dėvėti liemenę arba turi būti įjungti dviračio žibintai.

► Dešimčiai metų išduodamame vairuotojo pažymėjime, teisė vairuoti C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E kategorijos transporto priemones galios ne ilgiau kaip penkis metus nuo vairuotojo pažymėjimo išdavimo dienos, t. y. vairuotojo pažymėjime prie šių kategorijų bus įrašomas ne ilgesnis kaip penkių metų atitinkamos kategorijos galiojimo laikas.

► Nustatytas naujas draudimas asmenims, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami teisės vairuoti transporto priemones, tokią teisę įgyti anksčiau kaip po vienų metų nuo šio pažeidimo padarymo dienos.

► A ir B kategorijų vairuotojo pažymėjimas suteikia teisę vairuoti galinguosius keturračius (pagal iki šiol galiojusį reglamentavimą, galinguosius keturračius vairuoti pakako „B“ kategorijos vairuotojo pažymėjimo). Galingieji keturračiai yra registruojami Lietuvos Respublikos kelių transporto priemonių registre. Šioms transporto priemonėms leidžiama dalyvauti tik Lietuvos Respublikos viešajame eisme.

► Asmeniui, iš kurio pagal įstatymus teisė vairuoti transporto priemones buvo atimta du kartus už tai, kad jis padarė teisės pažeidimą būdamas neblaivus arba apsvaigęs nuo narkotikų, vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų arba teisė vairuoti buvo atimta tris kartus, tokia teisė grąžinama ne anksčiau kaip po 10 metų.

► Privalomosios transporto priemonių techninės apžiūros galiojimas bus panaikinamas, kai motorinė transporto priemonė ar jos priekaba sugadinama eismo ar kitokio įvykio metu, ir ji neatitinka techninių reikalavimų (deformuotas statramstis ar lonžeronas, ar rėmas, vairo ar stabdžių sistemos, ar pakaba ir (ar) kai suveikė oro pagalvių sistema).

► Motorinėms transporto priemonėms, priekaboms, kurios neatitinka techninių reikalavimų ir kelia grėsmę eismo saugumui, nustatyta tvarka panaikinamas privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas (t. y. pareigūnai, kuriems suteikta teisė tikrinti transporto priemonių techninę būklę, galės panaikinti techninės apžiūros galiojimą).

► Vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka nustačius, kad neatlikta motorinės transporto priemonės arba jos priekabos privalomoji techninė apžiūra arba ji neapdrausta transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, arba nesumokėti valstybės nustatyti su transporto priemone ar jos dalyvavimu viešajame eisme susiję mokesčiai, sustabdomas leidimas tokiai motorinei transporto priemonei dalyvauti viešajame eisme. Per 90 dienų nepašalinus priežasčių, dėl kurių buvo sustabdytas leidimas motorinei transporto priemonei arba jos priekabai dalyvauti viešajame eisme, nustatyta tvarka panaikinamas leidimas šiai motorinei transporto priemonei arba jos priekabai dalyvauti viešajame eisme ir ji išregistruojama, o valstybinio registracijos numerio ženklai pripažįstami negaliojančiais ir privalo būti nedelsiant grąžinti juos išdavusiai institucijai.

Taip pat draudimo įmonei nustačius, jog eismo įvykio metu nukentėjusiam trečiajam asmeniui transporto priemonę remontuoti ekonomiškai netikslinga, tokios transporto priemonės registracija vidaus reikalų ministro arba jo įgaliotos institucijos nustatyta tvarka panaikinama ir ši transporto priemonė netenka teisės sugrįžti į Lietuvos Respublikos viešąjį eismą.

► Nuo 2014 m. liepos 1 d. privalomoji transporto priemonių techninė apžiūra turi būti atlikta iki transporto priemonės įregistravimo.

► Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų, kurių privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas yra pasibaigęs arba panaikintas, savininkai arba valdytojai, nustatyta tvarka gali gauti ne ilgiau kaip vieną parą galiojantį leidimą nuvykti į transporto priemonių techninės apžiūros įmonę privalomosios techninės apžiūros atlikti.

► Priverstinai transporto priemonė gali būti nuvežama į kitą vietą iš vietų, kuriose leidžiama transporto priemonėms stovėti, jei trukdo šitas vietas valyti ir tvarkyti savivaldybės vykdomosios institucijos prašymu. Šiuo atveju transporto priemonės savininkas ar valdytojas neatlygina išlaidų, susijusių su transporto priemonės priverstiniu nuvežimu.

Skaityti daugiau: http://kaunas.kasvyksta.lt/2014/06/29/k ... z366mvCZuc
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Pir Bir 30, 2014 8:21 am

Įsakyme teigiama, kad techninės apžiūros galiojimą panaikinti galės policininkai arba VKTI pareigūnai.

Šiame apraše nustatyta, kad transporto priemonės privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimas bus panaikinamas, jei:
1. Neveikia pagrindinis stabdys (vairuotojas juo negali sustabdyti transporto priemonės);
2. Neveikia vairo mechanizmas (vairuotojas negali juo valdyti transporto priemonės);
3. Netvarkingas transporto priemonės ir priekabos sukabinimo įtaisas;
4. Lyjant, sningant arba esant rūkui vairuotojo pusėje neveikia stiklo valytuvas;
5. Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui nedega joks (artimosios, rūko, tolimosios šviesos) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienam galiniam gabarito žibintui neveikia avarinė šviesos signalizacija arba transporto priemonės gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo;
6. Transporto priemonės stiklų, patenkančių į priekinį 180° vairuotojo matymo lauką, šviesos laidumas mažesnis negu nustatyta Techniniuose reikalavimuose;
7. Žiemos sezono metu automobilis, kurio bendroji masė ne didesnė kaip 3,5 t, ir (ar) jo priekaba (jei priekaboje įrengti stabdžiai) eksploatuojamas su padangomis, kurios neskirtos važiuoti žiemą, transporto priemonė vasaros sezono metu eksploatuojama su dygliuotomis padangomis arba transporto priemonės protektoriaus rašto gylis mažesnis nei nustatyta Techniniuose reikalavimuose;
8. Transporto priemonės žibinte panaudotas transporto priemonės gamintojo nenumatytas šviesos šaltinis;
9. Stovinčios motorinės transporto priemonės su dirbančiu varikliu skleidžiamo triukšmo lygis viršija Kelių transporto priemonių variklių triukšmo ribinių dydžių ir jų nustatymo tvarkos apraše nurodytus dydžius.

Naujieji punktai – 8 ir 9. Pagal aštuntą punktą, automobiliui, kuriame sumontuota, pavyzdžiui, savadarbė „Xenon“ tipo žibintų sistema, tačiau gamintojas tokios opcijos nesiūlė, techninės apžiūros galiojimas turėtų būti panaikintas.

Šis aprašas įsigalios nuo šių metų liepos 1 d.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/gazas/saug ... z366o2LxYZ
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Ogis007 » Pir Bir 30, 2014 9:32 am

Ne taisykles reikia griezstinti o mokinti
mandagumo ir tarpusavio supratima.
Vartotojo avataras
Ogis007  
Mokinys
 
Pranešimai: 33
Miestas: Silute - Dortmund (Vokietija)
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Ecka » Pir Bir 30, 2014 9:35 am

Visvaldas rašė:
► Dešimčiai metų išduodamame vairuotojo pažymėjime, teisė vairuoti C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E kategorijos transporto priemones galios ne ilgiau kaip penkis metus nuo vairuotojo pažymėjimo išdavimo dienos, t. y. vairuotojo pažymėjime prie šių kategorijų bus įrašomas ne ilgesnis kaip penkių metų atitinkamos kategorijos galiojimo laikas.

o kas bus tiem kas jau turejo issilaike ce kategorijas?
Vartotojo avataras
Ecka  
Klubietis
 
Pranešimai: 564
Miestas: Kaunas
Automobilis: Renault Laguna II
Vardas: Edvinas
Skype: sonix988
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 3

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Pir Bir 30, 2014 10:18 am

Ecka rašė:
Visvaldas rašė:
► Dešimčiai metų išduodamame vairuotojo pažymėjime, teisė vairuoti C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E kategorijos transporto priemones galios ne ilgiau kaip penkis metus nuo vairuotojo pažymėjimo išdavimo dienos, t. y. vairuotojo pažymėjime prie šių kategorijų bus įrašomas ne ilgesnis kaip penkių metų atitinkamos kategorijos galiojimo laikas.

o kas bus tiem kas jau turejo issilaike ce kategorijas?


Kaip suprantu, kai keisi pažymėjimą, CE kategorija galios 5 metus, jeigu norėsi, kad toliau galiotų, turėsi vėl keisti teises. Ir taip vis kas 5 metus.
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Ant Lie 01, 2014 2:25 pm

Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė afg082 » Ant Lie 01, 2014 7:06 pm

Nieko blogo nenusprende..viskas cia normaliai ..:)
Renault Megane Scenic 1.9 88kw 2005m
EX Seat Alhambra 1.9 TDI 81kw
Nostalgija Lagūnai...
EX-Mazda 626 GF 2l 85kw 16valve emmeGas
Ex- Laguna I RN 1.8 LPG 94m 66kw
Vartotojo avataras
afg082  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1857
Miestas: Kuršėnai
Automobilis: Laguna I Ph1
Vardas: Kestas
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė ViliusCia » Tre Lie 02, 2014 9:06 am

Visvaldas rašė:5. Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui nedega joks (artimosios, rūko, tolimosios šviesos) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienam galiniam gabarito žibintui neveikia avarinė šviesos signalizacija arba transporto priemonės gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo;

???Jei gale lempa nešvies ir nevažiuosiu su avariniu, trikampio tikrai nedėsiu, tai suplėšys TA lapą? kas per :?:
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
Vartotojo avataras
ViliusCia  
Dalyvis
 
Pranešimai: 363
Miestas: Skuodas
Automobilis: Laguna I ph2 1,8
Vardas: Vilius
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Tre Lie 02, 2014 2:33 pm

ViliusCia rašė:
Visvaldas rašė:5. Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui nedega joks (artimosios, rūko, tolimosios šviesos) priekinis kairysis žibintas, o sugedus bent vienam galiniam gabarito žibintui neveikia avarinė šviesos signalizacija arba transporto priemonės gale nėra pritvirtinto avarinio sustojimo ženklo;

???Jei gale lempa nešvies ir nevažiuosiu su avariniu, trikampio tikrai nedėsiu, tai suplėšys TA lapą? kas per :?:

Na taip, tokios naujosios taisyklės
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė ViliusCia » Ket Lie 03, 2014 7:50 am

Stiprybės Peugeot 307 vairuotojams reikia palinkėti
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
Vartotojo avataras
ViliusCia  
Dalyvis
 
Pranešimai: 363
Miestas: Skuodas
Automobilis: Laguna I ph2 1,8
Vardas: Vilius
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Ket Lie 03, 2014 1:51 pm

ViliusCia rašė:Stiprybės Peugeot 307 vairuotojams reikia palinkėti

Kodėl? :D
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė ViliusCia » Ket Lie 03, 2014 5:06 pm

Nesi atkreipęs dėmesio kad jiem pastoviai nors viena lempa nešviečia? Kaimynas, na ne kaimynas, bet čia pat už kelių trobų gyvena ir turi tą 307. Ir pastoviai nedega nors viena lempa. Šiaip galvojau kad po vieną keičia, todėl ir perdega pastoviai. Bet kažkada naktį rūkiau balkone ir jis pravažiavo ir degė tik numerių apšvietimas :D Po to jau degė abi, po kelių dienų jau viena nebešvietė :D Krč, draugo panos irgi 307 pežo, tai irgi perdega lempos tiek priekyje tiek gale. :evil: Turbūt P307 bus pirmas pagal atimta TA dėl lempų :D Atkreipk kada dėmesį :)
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
Vartotojo avataras
ViliusCia  
Dalyvis
 
Pranešimai: 363
Miestas: Skuodas
Automobilis: Laguna I ph2 1,8
Vardas: Vilius
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Ket Lie 03, 2014 7:49 pm

Kaimynas is kitos laiptines turi, tai pas ji lyg normaliai visada, bet mazai vazineja (dontknow)
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė mindaugas93 » Pen Lie 04, 2014 4:54 am

Na brolis turi pezo 307 2004 metų. Su lempom lyg gerai.
Tiesigo gal jiems trumpina arba perka papigias lemputes
Vartotojo avataras
mindaugas93  
Dalyvis
 
Pranešimai: 444
Miestas: Mažeikiai
Automobilis: Peugeot 407sw
Vardas: Mindaugas
Padėkojo: 2
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė ViliusCia » Pen Lie 04, 2014 9:12 am

O gal nuo kažkokių metų :roll:
Tiesa, kaip moteris: nuoga gražiausia
Vartotojo avataras
ViliusCia  
Dalyvis
 
Pranešimai: 363
Miestas: Skuodas
Automobilis: Laguna I ph2 1,8
Vardas: Vilius
Padėkojo: 0
Gavo padėkų: 0

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Sek Spa 05, 2014 8:16 am

Taip pat:
Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos parengtam Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimo projektui, kurio tikslas - įgyvendinti nuo š. m. liepos 1 d. įsigaliojusias Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas ir ES direktyvos dėl saugesnių vaikiškų sėdynių naudojimo nuostatas.

„Tam, kad teisės aktuose nebūtų dviprasmybių ir eismo dalyviams nekiltų neaiškumų, Kelių eismo taisyklių reikalavimai suderinti su įstatymo nuostatomis. Atsisakyta ir perteklinių nuostatų, kurios nėra aktualios visiems eismo dalyviams ir yra numatytos kituose teisės aktuose. Tarkim, - vairavimo mokymo, kelio ženklų, šviesoforų, kelių horizontaliojo ir vertikaliojo ženklinimo įrengimo reikalavimų", - sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

KET papildytos nuostatomis dėl dviračių juostos, ryškiaspalvės liemenės, žibintų ir kitų būtinų priemonių saugiam eismui užtikrinti naudojimo. Numatyti atvejai, kada dviratininkai, netrukdydami pėstiesiems, gali važiuoti šaligatviais, reglamentuotas dviratininkų sporto grupių eismas, dviratininkams uždrausta važiuoti pėsčiųjų perėja.

Nuo šiol eismo per geležinkelių pervažas reikalavimai galios ne tik vairuotojams, bet ir visiems kitiems eismo dalyviams. Vasaros metu greitkeliuose lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais leista važiuoti ne didesniu kaip 120 km/h, žiemos metu - iki 110 km/h greičiu. Traktoriams ir savaeigėms mašinoms numatytas maksimalus 50 km/h greitis.

Transporto priemonei bus draudžiama sustoti ten, kur ji trukdytų įvažiuoti ar išvažiuoti iš stovėjimo aikštelės, stovėjimo vietos, garažo. Reglamentuotas posūkio signalo rodymas žiedinėje sankryžoje: įvažiuojant - nerodomas, išvažiuojant - rodomas. Maršrutiniam transportui skirtomis eismo juostomis galės naudotis ne tik lengvieji, bet ir visi automobiliai, kuriuose važiuoja 4 ir daugiau eismo dalyvių, jeigu eismo juosta pažymėta raide „A" ir simboliu 4+.

Transporto priemonių vairuotojai sankryžoje, kur ties raudonu šviesoforo signalu pritvirtinta lentelė su žalia rodykle, prieš pradėdami manevrą turės sustoti ir įsitikinti, ar tai saugu. Nuo 2020 m. šios eismo organizavimo priemonės šalies keliuose bus atsisakyta, nes dėl to dažnai kyla eismo dalyvių konfliktinės situacijos ir ši priemonė nėra naudojama kitose Europos valstybėse, išskyrus pavienius atvejus. Toks terminas skirtas, nes būtina pasiruošti pokyčiams.

Numatyta, kad nuo 2020 m. automagistralę žymės ir mėlyno fono ženklai, kaip yra kitose ES valstybėse narėse, taip pat bus visiškai atsisakyta žalių kelio ženklų. Pagal Kelio ženklų ir signalų konvencijos nuostatas, kelio ženklai su turistams aktualia informacija turės būti rudo fono.

Susisiekimo ministerijos inf.
Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35

Re: Įsigaliosantys KET pakeitimai nuo 2014-07-01

Standartinė Visvaldas » Pir Spa 13, 2014 5:11 pm

Vartotojo avataras
Visvaldas  
Moderatorius
 
Pranešimai: 1979
Miestas: Kaunas
Automobilis: Citroen C5 X7
Vardas: Visvaldas
Padėkojo: 3
Gavo padėkų: 35


Grįžti į Auto naujienos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

cron