Rimas2009 » Ant Gru 18, 2012 2:23 pm
nu, kad nekurti naujos temos tai perskaičiau aš jūsų šios temos pasikalbėjimus ir vistiek savo problemos sprendimo čia neradau. Pas mane lagunoj irgi pradėjo kalti. Gal geriau pradėsiu nuo to, kad nusipirkau laguna II phase2 1.9 dci 88kw su variklio defektu. Tipo sakė trukęs diržas, na trūkęs tai trūkęs. Pradėjau ardyt, diržas tvarkoj nieko jis ten netrukęs, galvojau peršokęs ir todėl, na kagi, imu galva na kaip ir galima buvo tikėtis vožtuvai sulenkti. Galva važiuoja pas meistrus šlifuot, dėt vožtuvus, reguliuot. Bet kol galva gydosi, pastebėjau, kad truputį "aplesti" pirmas ir antras stumokliai iš viršaus, lyg nuo kokių metalo drožlių ar kažko panašaus. Na bet dėl to nelabai sukau galva dėl to tikrai važiuos. Taigi prasuku alkūninį pažiūrėt kaip vaikšto stumokliai ir pastebiu tokį dalyką kad viduriniai 2 ir 3 iškyla vienodai (turi truputį iškilt aukščiau bloko, čiut, čiut), o 1 su 4 nelabai gražiai suvaikšto, 4 iškyla kaip priklauso o pirmas nesusilygina net su bloko paviršium kokius puse mm. Sakau taip negali būt. Skambinu draugeliui sako imk karterį, nu nusiimu ir ką matau, kaip ir prieš tai rašiusiam, grandinė laisva, bet čia dar nieko, žiūriu pirmo cilindro švaistiklio varžtas išsisukęs, o antrą varžtą vos išsukau nes jau buvo sulinkęs. Nu ir ką žiūriu kur indeklai, o jie sumalti, pasidaręs iš dviejų vienas ir likę tik pusė, kitos skeveldros suneštos į karterį, dar pritrauktą ir į tepalo siurblio sietelį. Na kagi viską išvalau, bet alkūninis atrodo nelabai patraukliai, bet galvoju reik palikt tokį. Na nusipirkau švaistiklį nes anas jau išbelstas, naujus indėklus, sudedu. Uždedu galva (jau parvežta sutvarkyta) viską sujungiam supilam, kuriam, iš kelinto karto užsikūrė, dirba, viskas tvarkoj. Na pervažiuoju, viskas lyg ok. Na gerai palikau dar garaže, ateinu po gerų dviejų valandų, užkuriu KALA. Barška kažkas maždaug prie pirmo cilindro ir lyg atrodo viršuj, po vožtuvų dangteliu, nu bet nesu įsitikinęs, jau išbandžiau įvairius tikrinimo budus, ir niekaip neneša galva kas gali būt. Yra keli variantai: 1)nejaugi vėl išsiplakė indėklai, ir vėl baladojasi ant alkūninio; 2) gal blogai sureguliuoti vožtuvai ir tie tarpeliai dideli tarp tablečių; o trečias variantas, "jau tada nežinau", gal kam kokia mintis kyla ar buvo panaši problema.
Nu va nors cia ir 1.5 dci bet kalimas lygiai toks pat kaip pas mane